Въвличането на деца в политическа дейност е законово нарушение. Нека съхраним децата!

Член на Съвета на децата стана „Рицар на добра воля“ в гр. Добрич

07.12.2015г.

<div class="single_news">

Представителят на младите хора от област Добрич в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето Симона Методиева е тазгодишният носител на приза „Рицар на добра воля“ в Добрич. Наградата, която се присъжда за трета поредна година, бе връчена от кмета Йордан Йорданов по повод Международния ден на доброволеца – 5 декември.

Симона е избрана за носител на наградата от своите връстници от Центъра за работа с доброволци към фондация „Ръка за помощ“. Всички те активно помагат в различните дейности на фондацията – в детските градини, на децата със специални потребности, за събиране на хранителни продукти за приюта за мъже. През миналата година пилотно са стартирали сесии за превенция на насилието в Хуманитарната гимназия, а сега продължават в СОУ „Св. Кл. Охридски“, в СОУ „Д. Талев“ и Финансово-стопанската гимназия.

Симона, която е член на Съвета на децата от началото на 2015 г., благодари на всички, с които заедно, като екип, са помагали на хората в нужда.

„За мен доброволец се определя с две думи – добро и воля. Пожелавам ви да носите добрата воля в себе си, да помагате на всички онези, които имат нужда от вас. Запомнете от мен – това е най-големият житейски опит опит, който придобивате“, сподели пред младежите кметът Йордан Йорданов. „Останете такива, каквито сте! Помагайте! Бъдете хора! Носете това добро в себе си, не се предавайте пред никакви препятствия в живота си и останете все така лъчезарни и добри. Подкрепяйте се и бъдете заедно!“, пожела им още той.

[su_slider source="media: 5154"]

</div>