„Панаир на професиите“ събра десетки деца в гр. Враца на 1-ви юни

02.06.2017г.

[su_slider source="media: 2646,2647,2648,2649,2650,2651,2652,2653,2654" limit="84" link="lightbox" height="600" title="no" class="su-slider"] [/su_slider]

„Панаир на професиите“ събра десетки деца в гр. Враца. С него Съветът на децата отбеляза 01 юни – Международния ден на детето. Целта на инициативата на консултативния орган на Държавната агенция за закрила на детето е представители на висшите училища и утвърдени в своята област професионалисти да запознаят учениците с традиционни и непознати професии и да им помогнат да направят своя избор за бъдещето.

В специално изградена шатра представители на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ – филиал Враца и Медицински университет София – филиал Враца разказаха на младите хора какво могат да изучават във висшите училища и как това ще им помогне да реализират плановете си. Демонстрирани бяха интересни и забавни моменти от работата на специалистите, избрали за своя професионална област правото, психологията и медицината.

Инициативата „Панаир на професиите“ се реализира с подкрепата на Агенцията по заетостта и Община Враца.

Предстои провеждането на срещи между професионалисти в област Стара Загора и Софийска област. Основните професии, които децата планират да представят на тях, са от областите - медицина, информационни технологии, психология, право и автомобилизъм.